Direct hulp nodig? Open van ma t/m vr van 08:30 uur tot 17:00 uur.   071 - 4017010 info@itcontrol.nl

Cloudoplossingen

Samen met u kiezen wij de cloudoplossing die het beste bij u past!

Door de opkomst van breedbandtechnologie is ook het werken in ‘de cloud’ in opkomst. De cloud betekent dat uw servers niet meer in uw eigen kantoor staan, maar in een datacentrum. Het voordeel daarvan is dat in zo’n datacentrum alle benodigde systemen voor back-ups, noodstroomvoorziening én de benodigde technische ondersteuning aanwezig zijn. Daardoor wordt de continuïteit van uw computersystemen beter gewaarborgd. Bovendien heeft u naar het onderhoud ervan geen omkijken. Voor bedrijven die veel werken met privacygevoelige informatie is een bijkomend voordeel dat bij een Nederlandse cloudprovider uw informatie ook daadwerkelijk in Nederland blijft. ITControl biedt verschillende clouddiensten aan.

Voordelen cloudoplossingen

De manier waarop we ICT omgevingen inrichten, bouwen en beheren is dankzij de opkomst van de cloud veranderd. De cloud zorgt ervoor dat we omgevingen precies kunnen afstemmen op de behoefte en wensen van uw bedrijf. Cloudoplossingen bieden flexibiliteit en zorgen ervoor dat u efficiënter kunt werken. Zo is uw ICT-infrastructuur bijvoorbeeld indien nodig gemakkelijk op- of af te schalen. En bijna net zo belangrijk: uw data en programma’s zijn vanaf ieder device en vanaf iedere plek met een internetverbinding bereikbaar. Handig als u veel onderweg bent.

Diverse diensten

Clouddiensten zijn er in verschillende vormen: een veel gebruikte is dataopslag. ITControl biedt hiervoor het programma Cloud2drive aan. Dit programma is vergelijkbaar met diensten als Dropbox en Onedrive, die veel door particulieren gebruikt worden. Het voordeel van Cloud2drive is niet alleen dat het heel prettig werkt, maar de gebruiker ook een grotere opslagcapaciteit biedt. Bovendien kunt u als gebruiker een mapstructuur met rechten instellen. Daardoor kunt u precies bepalen wie bij welke data kan. Een andere veelgebruikte dienst is e-mail. ITControl gebruikt hiervoor Hosting Exchange, een veelzijdige e-mailserver waardoor overal toegang hebt tot uw mailbox en andere geïntegreerde onderdelen, zoals een agenda.

Cloudapplicaties

Voor veelgebruikte applicaties, zoals Microsoft Office, is een cloudlicentie beschikbaar. Dat kan handig zijn, zeker als u een wisselend personeelsbestand heeft. Toch is oplettendheid hier op zijn plaats: het licentiebeleid van veel cloudapplicaties is ingewikkeld. ITControl geeft graag advies. Dat geldt overigens voor alles: hoewel werken in de cloud vele mogelijkheden biedt, is het toch niet altijd de beste oplossing voor uw bedrijf. ITControl denkt daarom graag met u mee!

Laatste Nieuws

Website voor Handelsonderneming NAS-TROP V.O.F.

Voor deze klant hebben we een mooie eigentijdse website met webshop mogen ontwikkelen. De website is met behulp van een bestaand thema ontwikkeld welke de klant zelf kon uit kiezen. Daarna hebben we de website opgebouwd met mooie afbeeldingen en geschreven teksten...

Installatietechniek Jaap Houwaard heeft een nieuwe look!!

Installatietechniek Jaap Houwaard heeft een nieuwe look!! In opdracht van Arjen Houwaard hebben we een nieuwe frisse website mogen ontwikkelen. De website is ontwikkeld met behulp van bestaande templates welke we aangepast hebben met de huisstijl van de klant waardoor...

Nieuwe website voor Eitens Transport

In opdracht van de klant hebben we een mooie website ontwikkeld. Deze website is ontwikkeld met behulp van templates welke we hebben aangepast naar de huisstijl van de klant zodat je hierdoor een eigentijds en passend ontwerp creëert die bij de klant past. In...

Cybersecuritywet; wat is er tot nu toe bekend?

Medio 2017 is het Wetsvoorstel Cybersecuritywet in consultatie gebracht. Dit wetsvoorstel is de implementatie van de Europese richtlijn voor Netwerk- en Informatiebeveiliging 2019/1148. Het kabinet wil met de Cybersecuritywet voorkomen dat belangrijke diensten die afhankelijk zijn van netwerk- en informatiesystemen uitvallen, of tenminste de gevolgen daarvan beperken. Daarmee wil het kabinet de digitale weerbaarheid van de Nederlandse samenleving versterken.