Direct hulp nodig? Open van ma t/m vr van 08:30 uur tot 17:00 uur.   071 - 4017010 info@itcontrol.nl

Samen met u kiezen wij de cloudoplossing die het beste bij u past!

Door de opkomst van breedbandtechnologie is ook het werken in ‘de cloud’ in opkomst. De cloud betekent dat uw servers niet meer in uw eigen kantoor staan, maar in een datacentrum. Het voordeel daarvan is dat in zo’n datacentrum alle benodigde systemen voor back-ups, noodstroomvoorziening én de benodigde technische ondersteuning aanwezig zijn. Daardoor wordt de continuïteit van uw computersystemen beter gewaarborgd. Bovendien heeft u naar het onderhoud ervan geen omkijken. Voor bedrijven die veel werken met privacygevoelige informatie is een bijkomend voordeel dat bij een Nederlandse cloudprivider uw informatie ook daadwerkelijk in Nederland blijft. ITControl biedt verschillende clouddiensten aan.

Voordelen cloudoplossingen

De manier waarop we ICT omgevingen inrichten, bouwen en beheren is dankzij de opkomst van de cloud veranderd. De cloud zorgt ervoor dat we omgevingen precies kunnen afstemmen op de behoefte en wensen van uw bedrijf. Cloudoplossingen bieden flexibiliteit en zorgen ervoor dat u efficiënter kunt werken. Zo is uw ICT-infrastructuur bijvoorbeeld indien nodig gemakkelijk op- of af te schalen. En bijna net zo belangrijk: uw data en programma’s zijn vanaf ieder device en vanaf iedere plek met een internetverbinding bereikbaar. Handig als u veel onderweg bent.

Diverse diensten

Clouddiensten zijn er in verschillende vormen: een veel gebruikte is dataopslag. IT Control biedt hiervoor het programma Cloud2drive aan. Dit programma is vergelijkbaar met diensten als Dropbox en Onedrive, die veel door particulieren gebruikt worden. Het voordeel van Cloud2drive is niet alleen dat het heel prettig werkt, maar de gebruiker ook een grotere opslagcapaciteit biedt. Bovendien kunt u als gebruiker een mapstructuur met rechten instellen. Daardoor kunt u precies bepalen wie bij welke data kan. Een andere veelgebruikte dienst is e-mail. ITControl gebruikt hiervoor Hosted Exchange, een veelzijdige e-mailserver waardoor overal toegang hebt tot uw mailbox en andere geïntegreerde onderdelen, zoals een agenda.

Cloudapplicaties

Voor veelgebruikte applicaties, zoals Microsoft Office, is een cloudlicentie beschikbaar. Dat kan handig zijn, zeker als u een wisselend personeelsbestand heeft. Toch is oplettendheid hier op zijn plaats: het licentiebeleid van veel cloudapplicaties is ingewikkeld. ITControl geeft graag advies. Dat geldt overigens voor alles: hoewel werken in de cloud vele mogelijkheden biedt, is het toch niet altijd de beste oplossing voor uw bedrijf. ITControl denkt daarom graag met u mee!